Blog

Vier dingen die voorkomen dat je kind om niets ontploft

Main Image

Het ging echt helemaal nergens over.... Hij wilde eerder uit de auto dan zijn grote zus. Hysterisch begon hij te gillen. Of ik had zijn beker aan de verkeerde kant neergezet en o ja, de kleur was ook he-le-maal verkeerd. Ik zag het steeds ook totaal niet uitkomen. Ik kon er geen rekening mee houden of mezelf voorbereiden op. Van het ene op het andere moment was het zo. Waarom wordt mijn kind zo boos om kleine onbelangrijke dingen? Wat kan ik eraan zodat dit minder vaak voorkomt?

Waarom alleen kindercoaching niet werkt

Main Image

Ongeveer 9 jaar geleden startte ik voor het eerst als kindercoach. Vol enthousiasme ging ik aan de slag met de kinderen die naar mijn praktijk kwamen. Natuurlijk sprak ik eerst uitgebreid met de ouders. Om de hulpvraag duidelijk te krijgen en om te kijken of zij iets konden doen, of juist teveel deden om aan de situatie te veranderen. Ik durfde ze liefdevol te confronteren en de ouders aan te spreken, want dat was allemaal in het belang van het kind. Daarna coachte ik het kind, de weg was daarvoor vrij (dacht ik).

Wat onderdrijf jij?

Main Image

''Hij vergroot alles zo ontzettend uit! Als hij drie uur gespeeld heeft met een vriendje en hij zit even alleen op de bank dat zegt hij: 'Niemand wil met mij spelen'. Als ik even met zijn broer in gesprek ben en ik zeg dat hij even moet wachten dan gilt hij meteen dat hij degene is die ALTIJD stil moet zijn en dat ik zijn broer dus altijd voortrek. Als de oppas komt en die neemt haar vriendje mee, dan heb ik gelogen roept hij. Ik had niet verteld dat haar vriendje mee zou komen. Zie je wel, jij liegt altijd! Het is meteen zo overdreven en dramatisch wat hij dan brult. Het doet pijn.''